top of page

Zangeres, actrice, presentatrice en veelgevraagd stemacteur, Anne Appelo is multidisciplinair en bekend van haar rollen in hit- musicals als 'The Lion King' en 'The Bodyguard'. Ze is geroemd stemacteur en werkt aan verschillende Disney+ en Netflix series. Verder is Appelo bekend als presentator van meerdere NPO formats.

EZEL CHIEL

Ezel Chiel en trappeze-artieste Anne zijn dikke vrienden. Elke avond voor het slapen gaan vertelt Anne op een bijzondere manier een Bijbelverhaal. Elke keer onderbreekt Chiel haar en vertelt een andere versie van het verhaal, namelijk eentje waarin hij de hoofdrol speelt.

winternights.jpg

Musical Winter Nights: Exclusief en eenmalig! Met Tessa Sunniva van Tol, Anne Appelo, Esmée Dekker, David van den Tempel en Shay Lachman. Iconische nummers, van klassiekers als The Phantom of the Opera tot moderne hits als Hamilton. Onder begeleiding van Billy Maluw en groot koor. Een magische avond vol musicalgeschiedenis!

disney.png
netflix.png
npo zapp.png
marvel.png
cinekid.png
paramount.png
npo.png
stage entertainment.png
efteling.png
nickelodeon.png

BIOGRAFIE

Anne Appelo studeerde cum laude af aan het Conservatorium Muziektheater van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Na haar studie verliep haar carrière in vogelvlucht en tourde ze in 2016 langs alle grote theaters in Nederland met de musical Hair van Stage Entertainment. In 2017 werd zij gevraagd als vervanger van Romy Monteiro in de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater te Utrecht. Na het succes van The Bodyguard kwam Appelo in het vizier bij het team van Disney en werd ze gevraagd voor de rol van Sarabi en Nala in Disney’s musical The Lion King (Stage Entertainment).  

In deze periode werd ook een andere passie van Appelo aangesproken. Namelijk het presenteren. BNNVARA benaderde Appelo voor een screentest en zo geschiedde. Begin 2018 werd Anne als presentator het nieuwe gezicht van Kinderen voor Kinderen(BNNVARA). Hier ontplooide ze haar liefde voor het presenteren. Ze presenteert diverse shows en televisieprogramma’s zoals het Okidopodium, Kinderen voor Kinderen Pakt uit!, Kinderen voor kinderen Afas live!, Kinderen voor kinderen 40 jaar live in Ahoy! uitgezonden op NPO Zapp. In 2019 ontving zij hiervoor een eervolle nominatie voor de Televizierring.  


Naast het presenteren vertolkt Anne in 2019 de hoofdrol in een nieuwe theaterproductie genaamd in de voetsporen van Ruth geproduceerd door de EO. Ook in het jaar 2020 was zij samen met o.a Pearl Jozefzoon te zien in een nieuwe EO theaterproductie Amazing Grace. Na deze samenwerking startte al gauw een samenwerking met de EO.

Sinds 2020 werkt Anne regelmatig als presentatrice voor de EO en presenteert ze programma’s als Tiktop 5, De Boomhut Battle en Hip voor Nop. 

Anne is een enthousiaste en betrokken presentator die een groot hart heeft voor de zelfontplooiing van kinderen. Vanaf 2022 is Anne, samen met Rachel Rosier en Anne-Mar Zwart, het gezicht van CHICA, de online community voor tienermeiden. In 2023 presenteert ze Stip It. Samen met Anne-Mar Zwart rijdt ze met de speciale Stip It-auto het hele land door om met kinderen te praten over pesten, de gevolgen en de oplossingen. In december 2023 presenteert Anne Ezel Chiel, een programma waarin ze op een magische en toegankelijke manier Bijbelverhalen vertelt voor de allerkleinsten. Ook zal ze in 2024 te zien zijn als presentator van het programmaEnkeltje verweggistan, waar ze kinderen volgt die verhuizen naar het buitenland. 

 

Naast de EO werkt Appelo als presentator en artiest ook regelmatig samen met andere omroepen zoals de KRO-NCRV.  Hier is ze te zien in programma’s als Zappdetective, Hands up, Pasen met de Zandtovenaar , de Faker en Kerst met de Zandtovenaar. 

Sinds 2018 is Anne werkzaam als voice actor. Met haar breed inzetbare stem, spreekt ze films en series in voor streamingsdiensten zoals Disney, Netflix, Marvel studio’s, Paramount, Nickelodeon en NPO. Ook is ze te horen in commercials voor tv en radio.

jantjebeton.png

Sinds 2018 is Anne werkzaam als ambassadeur voor  Jantje Beton.

Samen met beschermvrouwe H.K.H prinses Beatrix zet Anne zich hard in voor meer speelkansen en speelruimte voor kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities in Nederland en de Nederlandse Antillen. 

bottom of page